Blåsbus – för dig som spelar blåsinstrument

Blåsbus är en bokserie med nybörjarböcker för de flesta blåsinstrument. Du hittar böcker för bland annat saxofon, tvärflöjt, blockflöjt, trumpet, trombon, valthorn och tuba.

Böckerna finns i tre nivåer så att du kan jobba vidare när du lärt dig grunderna.

Att spela blåsinstrument

Många är vi som lärt oss spela blockflöjt i skolan. Efter ett års tragglande med flöjten gick de flesta vidare till något annat instrument. Populärast var gitarr eller piano. Men alla kunde givetvis inte få plats i de musikskoleklasserna så vi andra fick välja nåt annat. Min blockflöjtslärare övertygade mig och min kompis om att vi skulle spela trumpet. Och så fick det bli.

Efter några år bytte vi båda två till trombon och det gjorde varken saken lättare eller roligare. När jag var tolv år och slutade mellanstadiet flyttade min familj och jag kunde äntligen göra mig fri från spellektionerna.

Men på senare år har jag börjat tänka lite på att spela igen. Och blockflöjten finns kvar här hemma. Dessutom har jag en altblockflöjt som jag inte spelat så mycket på. Därför gjorde jag slag i saken och köpte med Blåsbus – både för altflöjt och sopranflöjt.

Böckerna är säkert tänkta för barn, men för mig fungerar de ypperligt. Jag lär mig nytt varenda dag och så skoj det är. Snart är jag klar med de första två böckerna och då är det dags för Blåsbus del 2 för båda flöjterna.

Min familj är inte lika begeistrad som jag är, men det stör mig inte. Jag är ju ensam hemma en hel del också så då passar jag på att spela. Ibland är något av barnen hemma, men de tar på sig sina airpads och sen behöver de inte lyssna ett dugg på mig. Alla nöjda och glada – förutom hunden som kryper under mitt täcke och gömmer sig.