MC kläder i damstorlekar

Nu är det hög tid snart att damma av min MC och se till att den startar inför den årliga MC-resan. Vi är alltid ett gäng som är ute och åker med våra MC på turer om 2-4 dagar beroende på hur ledigheten hänger ihop. Vi har hållit på med detta nu i några år och tänker att det är en fin och trevlig tradition att hålla fast vid. Normalt sett har vi varit 3 par som har åkt runt, men i år blir vi också 3 par men ett annat par än normalt. Nästa år hoppas vi att vi blir 4 par då istället om alla kan vara med. Så nu känner jag mig tvungen att inhandla MC kläder i damstorlekar, det är jag och en till som ska kika på detta.

MC kläder för dam

Att prova MC kläder som passar bra för dam är allt annat än lätt har jag förstått under åren som gått. De flesta MC kläder görs fortfarande för män och där verkar de flesta kläderna och andra tillbehör fortfarande göras i ”normala” herrstorlekar medan MC kläder för kvinnor görs i minimala små modellstorlekar. När jag var och provade MC kläder, byxa och jacka, på ett ställe där dom har butik så började jag på storlek 38/M som är min normala storlek men slutade någonstans på XXL! Vem sjutton skulle få på sig min 38 undrar jag och hur kan dom ens få sålt något?

Bra passform på MC kläder

Nu var denna butik kanske lite udda, jag antar att dom beställer hem kläder från länder där dom har helt andra storlekar som i Japan och Kina till exempel, men hur dom får sålt nåt förvånar mig mycket. Den andra butiken vi åkte till är väl känd för att ha bra kvalitets och märkeskläder och där hade dom ett bättre utbud men tyvärr fann jag inget där heller.