Skaffa hjälp med städ är det bästa jag gjort

Hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete. Det är ett ganska roligt talesätt, men i verkligheten är det mindre roligt. Jag har aldrig tyckt om att städa, och jag har intalat mig att det inte är så illa även om det emellanåt sett rätt sunkigt ut hemma. Jag har helt enkelt inte orkat bry mig om städning och det är väl inget jag är stolt över, men så är det. Panikstädning när man vet att det kommer någon och hälsar på, annars får det vara. Så har det varit, men så är det inte längre. Jag har skaffat städhjälp och jag älskar det. Det enda jag ångrar är att jag inte gjorde det tidigare.

En dammråtta behöver inte alltid vara något negativt

En vän som har ett betydligt större boende än jag har använt städtjänster i flera år, och jag har väl tyckt det varit lite snobbigt, men när hans konstanta prat om hur skönt det är att alltid ha det rent hemma kände jag att ”varför inte testa?”. Han anlitar ett företag med det fyndiga namnet Dammråttan: https://dammrattan.se/  och numer gör även jag det. I min värld har städhjälp varit en städerska som går i stora kontorslandskap, men det var enklare och billigare än jag trodde att använda dem privat. Visst tar de betalt, men det gör jag med när jag arbetar, och när de varit här är det rent på riktigt. Alla lister och hörn är skinande rena. Att slippa att städa har blivit min guldkant i tillvaron. Varannan vecka blir min lägenhet som ny och det är helt klart värt vad det kostar.