Se till att lära dig något nytt på semestern!

Nu när det börjar närma sig semestertider så tycker jag alltid det är kul att lära sig något nytt. Eller kanske hitta en ny hobby, eller något som gör att man sedan kan gå in i den mörka hösten på något kul att göra. Något år har det handlat om att jag gått en kurs i dans, jag har även varit på speed dejting men i år så ska jag faktiskt gå på en sushikurs. Det ska bli så himla kul, framför allt eftersom den går att genomföra på min allra favorit restaurang när det kommer till sushi i Borås, nämligen Shimada’s.

Sushikurs är något för alla

Det som är så himla bra med en sushikurs är ju framför allt att det passar alla. Fördelaktigt är kanske att du tycker om sushi, men egentligen tycker jag också man kan gå kursen för att bara lära sig hela sushin som en matkonst. Dels så lär du dig att laga din egen sushi med fantastiska råvaror, men framför allt så kan det vara en perfekt aktivitet om ni kanske ska ge bort en födelsedagspresent eller liknande.

Att boka kursen är enkelt hos Shimada’s, det är däremot inte alla sushi-restauranger som har kurser. Man betalar ett pris per person och får då helt enkelt en eftermiddag fylld av nya inspirationskällor till att laga mat. Man får dels lära sig hur man kan kombinera olika råvaror men framför allt går man igenom basen i tillagningen av olika sushis. Det som dessutom är extra kul är ju att man kan smaka under tiden och kanske då också hitta sin nya favorit. Så, till hösten kommer jag garanterat laga mycket sushi och jag tror faktiskt att jag aldrig kommer att tröttna, och tur är väl det.