Lastramper

      Kommentarer inaktiverade för Lastramper

Jag vet inte vad du tänker på när jag nämner ”lastramper”!? Det första jag själv tänkte på när jag hörde det första gången var på en gammal hund jag hade sett på bruksklubben för många år sedan. Det var en golden retriever som var 12 år fyllda och hade problem med att hoppa upp i bilen. Hundens ägare hade därför byggt (eller beställt jag minns inte vilket) en lastramp till kombibilen han hade, där hunden lättare kunde ta sig upp i bilens lastutrymme. Jag vet att jag tyckte det var så smart och så omtänksamt och att jag aldrig tidigare hade sett något liknande.

Lastramp till fyrhjuling

Det vanligaste är väl kanske inte lastramper till vanliga personbilar och till hundar, utan lastramper brukar användas på släpkärror. För ett par veckor sedan köpte jag mig ett mindre släp som jag hade tänkt att använda till min nya fyrhjuling. Jag har länge velat köpa mig en fyrhjuling men har hela tiden tyckt att det är onödigt då jag inte har så mycket egen mark egentligen. Vad ska jag då ha fyrhjulingen till? Men så såg jag att grannen hade köpt en som han använde till när han skulle ha med sig lite grejer en bit bort, till exempel när han stängslade hagarna på våren.

Släp med lastramper till fordon

Sagt och gjort, jag körde iväg till närmaste affär som förmedlade fyrhjulingar och köpte med mig en hem. Jag var tvungen att köpa till ett par lastramper till mitt släp innan jag hämtade den för det måste du ha när du transporterar den längre sträckor du inte kan köra. Det var absolut inga problem att köra upp den på rampen till släpet, det gick skitsmidigt. Jag är supernöjd med köpet av min fyrhjuling och jag kör den i princip varenda dag. Och det är så himla kul också!