Vilar ditt hus på en krypgrund? Se då hit!

      Kommentarer inaktiverade för Vilar ditt hus på en krypgrund? Se då hit!

Något som ökat kraftigt de senaste åren är krypgrundsisolering i Göteborg och Borås, ja kanske även i andra delar av landet. En krypgrund är kort och gott den grund som själva huset vilar på, där det finns ett utrymme mellan mur, bjälklag och själva marken. Detta är ett utrymme som kan vara svårt att på egen hand hålla rätt temperatur och fuktighet i, vilket med största sannolikhet är anledningen till allt fler och fler väljer att anlita någon för krypgrundsisolering i Göteborg och Borås.

Krypgrundsisolera och om det behövs, installeras en fläkt

Det finns vissa regler för fuktigheten i krypgrunden. Den skall bland annat inte ha mer än 75 procent i sin relativa fuktighet eftersom det gynnar tillväxten av mögel om det stiger över den procenthalten. Det som företaget brukar göra för att förhindra detta är bland annat att man röjer ut det organiska materialet som finns i krypgrunden och täcker marken med hållbar favolen eller folie, detta brukar nämligen vara extremt åldersbeständigt. Beroende på skicket av krypgrunden brukar nästa steg vara att krypgrundsisolera och om det behövs, installeras en fläkt.

Fukt och mögelskador kan bli väldigt omfattande och kostsamma

Är det så att ditt hus inte har en källare och inte heller har en bottenplatta som husgrund så har du med största sannolikhet en krypgrund som huset vilar på. Jag vill verkligen rekommendera dig till att i sådana fall ta dit kunnig personal inom ämnet för att se över hur din krypgrund mår för att i tid kunna förebygga och eventuellt åtgärda påbörjad påväxt. Detta är otroligt viktigt då fukt och mögelskador kan bli väldigt omfattande och kostsamma om man inte åtgärdar det i tid. Det påverkar även inomhusmiljön, vilket i sin tur kan medföra i försämrad hälsa för er som bor och lever där.