Anlita en elektriker

      Kommentarer inaktiverade för Anlita en elektriker

Att anlita en elektriker är inte alltid så lätt som man kanske tror. För den som inte kan så mycket om elektronik (vilket de flesta inte kan) så är det svårt att kalkylera på ett jobb, vad kan det komma att kosta om jag vill dra nya ledningar i ett helt hus på 200 kvm? Det är ju nästintill omöjligt för någon annan än en elektriker att veta. Vissa saker i livet måste vi lämna i händerna på någon annan som har kunskapen, hur jobbigt det än må vara för den som är händig och bygger om i sitt eget hus. En elektriker måste dra alla ledningar i huset, du får absolut inte själv försöka att fixa den delen av din renovering.

Överlåt till elektriker

För att du ska veta ungefär vad kostnaden kommer att landa på för det arbete du vill få utfört av en elektriker så är det bästa sättet att ta reda på detta genom att begära offerter från flera olika elektriker och elfirmor. Priset för en elinstallation beror så klart på i vilken omfattningen du vill ha hjälp och i vilken status ditt nuvarande elsystem befinner sig i. Om det är en enklare installation eller reparation så blir självfallet inte jobbet lika omfattande som om du behöver dra ny el i ett stort hus eller byta ut befintligt elsystem i ditt gamla hus till ett helt nytt. Men oavsett storlek på arbete så är alltid tumregeln att överlåta allt arbete till en elektriker.

Arbetskostnad för elarbete

Om du har ett äldre hus så kan det bli så att du någon gång måste byta ut allt från ledningar, uttag för ström, till en ny elcentral och elmätartavla. Om du behöver anlita en elektriker för ett sådant stort arbete så får du räkna med att det tar ett antal arbetsdagar och att en elektriker snittar på runt 600-900 kr per timmer. Sedan tillkommer all materialkostnad, vilket kanske är lättare att räkna på.